Translate

tirsdag 6. september 2011

Kom deg ut dagen!

Turistforreningen arrangerer 2 ganger i året "Kom deg ut dagen". Søndag 4 september var det kom deg ut dag og Aust-Agder turistforrening hadde arrangement på Mærdø utenfor Arendal. Det var meldt mye regn, men vi trosset været og kledde oss godt og pakket med drikke og godt humør. Det ble en vellykket deilig dag hvor regnet stort sett holdt seg borte. Det kom noen kraftige regnbyger både før og etter turen vår. Ute på Mærdø hadde noen overnattet i telt. De hadde fyrt opp bål, fanget krabber som de serverte nykokte. Det smakte deilig. De hadde pølser og pinnebrød nok til alle så man kunne grille det man ønsket på bålet selv. De hadde laget natursti og alle fikk flott buff fra Devold som premie. Det var fiskekonkurranse og muligheter for å lage egen drage for de som ønsket det. Stor og små storkoste seg.

 Miriam på ferje ut til Mærdø


Miriam var med å lagde sin egen drage. Det syntes hun var kjempegøy. Å få den til å fly opp i lufta og la den følge med vinden brakte frem mye latter og smil. Vi hadde det veldig gøy sammen alle sammen. Etter en stund fant bonusgutten ut at han også ville lage en egen drage. Det var perfekt vind til å leke med dragene.

Miriam lager drage inne i en lavo. Den blir pyntet med kreativ tusjtegning :)

 Se, dragen flyr opp i lufta

 Dragen flyr med vinden... Dette er gøy!

Selv for tenåringsgutten var dette gøy!

mandag 5. september 2011

Innhøsting av epler.... hjemmelagd eplemos syltetøy


Fredagskvelden ble blandt annet brukt til å innhøste noen av eplene og lage deilig hjemmelagd eplemos syltetøy. Lukten av kokte epler bragte frem barndomsminner hos både mannen og meg. Mannen og hunden var ute og plukket inn epler fra epletreet vårt. Det er et gammelt tre som er plantet en gang på 1930-tallet av min manns besteforeldre. Det bærer godt med epler, men de er for sure til å spises som de er synes jeg. Men derimot i eplekake/muffins og som syltetøy er de veldig gode.

Oppskrift på eplemos syltetøy:


1 kg epler
1,5-2 dl vann
2-4 dl sukker etter smak

Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del eplene opp i biter. Ha eplene og vannet i en kjele. Kokes til de er helt møre. Tilsett sukker og mos eplene. Småkokes litt til. Avkjøl syltetøyet.
Pga. dårlig holdbarhet er det en fordel å fryse ned eplemos syltetøyte i små begre. 


Det er første gang jeg har forsøkt å lage syltetøy og er meget godt fornøyd med resultatet. Alle koste seg med hjemmelagd eplemos syltetøyt til frokost.
Go´jentas kommentar.... Mmmmm godt!