Translate

mandag 5. mars 2012

Prinsesse bursdagskake

I dag har vi bursdagsbarn i huset. Lille solstråle blir 4 år i dag og har gledet seg veldig til bursdagen sin. 
Hun har fått med seg at den som har bursdag i barnehagen får bursdagskrone - og det har hun sett frem til at hun skulle få. Etter at vi har vært litt i barnebursdagsselskaper så har hun fått med seg at den som har bursdag skal blåse ut lys på kaka og det har også vært et høyepunkt å vente på.
I går hadde vi koselig familieselskap med 22 munner som fikk spise pølser og kaker.
Blandt annet denne prinsessesjokoladekaka. 
Miriam var stålende fornøyd med bursdagsfeiringen i går. 
Takk til alle gjestene for flotte presanger.
Neste helg blir det selskap med gode venner på lørdagen og alle jentene fra barnehagen på søndagen.



Prinsesse sjokoladekake
(passer til langpanne eller prinsessekakeform)
5 egg
5,5 dl sukker
3 ss oboy/nesquick
3 ss bakekako
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
5,5 dl hvetemel
300 gr smeltet smør/margarin
3 dl kaldt vann

Bland egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin/smør og ha i eggedosisen. Bland i alt det tørre. Vannet skal has i til slutt. Røren blir ganske flytende, men slik skal den være. 
 
Sjokoladekrem/glasur
200 gr (lys) kokesjokolade
150 gram smeltet smør
2 ss kaffi (kokt kaffi, ikke pulver)
1 ts vaniljesukker
melis (til passe konsistens, ca en pakke)
1 egg

 Rør alle ingrediensene sammen, men egget has i til slutt og piskes godt.
Kaken må være kald før sjokaladekremen has på kaka. 

Når kaken stekes i prinsessekakeform er steketiden ca 60-75 min på 175 C.

Kaken er pyntet med farget marsipan og sølvkuler.
Ikke helt perfekt kjevlet og rett marsipanlokk, men sånn blir resultatet når man skal rekke 1001 ting.

Nydelig, deilig sjokoladekake som anbefales!