Disse var skummelt gode! Og kan absolutt anbefales.
Mandelmakroner
300 g skålede mandler
300 g melis
3 store eggehviter
(tilsett eventuelt litt revet appelsinskall for ekstra julesmak)
Tørk de skåldede mandlene godt. Mal dem i mandelkvern. Sikt melis over og bland godt. Pisk eggehvitene stive og vend mandelmassen forsiktig inn. Deigen skal være så løs at den flyter litt ut. Hvis den er for fast, ha i litt mer eggehvite.
Sett kakene i topper på plate kledd med bakepapir, stek ved 175 grader i 12-15 min.
Jeg brukte en kakesprutepose (vet ikke helt hva det riktige ordet for dette er, men sånn man kan bruke til å sprute krem på kake med når man pynter blåtekake.) Da blir kjeksene finere enn om man bruker en skje og legger dem i topper med.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du legger igjen et lite spor etter deg :)