Translate

torsdag 9. desember 2010

Deilige, gode mandelmakroner - glutenfrie

Disse var skummelt gode! Og kan absolutt anbefales.


Mandelmakroner
300 g skålede mandler
300 g melis
3 store eggehviter
(tilsett eventuelt litt revet appelsinskall for ekstra julesmak)

Tørk de skåldede mandlene godt. Mal dem i mandelkvern. Sikt melis over og bland godt. Pisk eggehvitene stive og vend mandelmassen forsiktig inn. Deigen skal være så løs at den flyter litt ut. Hvis den er for fast, ha i litt mer eggehvite.

Sett kakene i topper på plate kledd med bakepapir, stek ved 175 grader i 12-15 min.

Jeg brukte en kakesprutepose (vet ikke helt hva det riktige ordet for dette er, men sånn man kan bruke til å sprute krem på kake med når man pynter blåtekake.) Da blir kjeksene finere enn om man bruker en skje og legger dem i topper med.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et lite spor etter deg :)